10 zabavnih dejstev o teku

Tek je odlična oblika rekreacije. Če tečemo, smo zdravi, močni in lažje premagujemo vsakodnevne težave.

Jap, vse to ste verjetno že velikokrat slišali in poznate veliko pozitivnih učinkov teka, kajne? Prav zaradi tega smo se odločili, da vam tokrat napišemo še par zabavnih tekaških dejstev, ki jih ne slišite vsak dan in vas bodo zagotovo motivirala, da si obujete tekaške čevlje in se odpravite v naravo.

  1. Tekaško srce je močno, zdravo srce! –Tek si lahko predstavljamo kot neke vrste fitnes za naše srce. Z redno vadbo lahko srce natreniramo in poskrbimo, da je močnejše, bolj učinkovito in da posledično veliko hitreje pošlje kri, obogateno s kisikom tja, kjer jo telo potrebuje!
  2. Najstarejši človek, ki je pretekel maraton – Fauja Singh je pri 100. letih pretekel maraton. S tekom se je začel ukvarjati, ko je bil star 89. Nikooooli ni prepozno, pridruži se nam na treningih. www.treningteka.com :)indijc
  3. Število maratoncev iz leta v leto narašča – Lansko leto je po maratonih okoli sveta teklo okoli 541.000 tekačev.
  4. Povprečen tekač naredi na maratonu (42 km) približno 40.000 korakov –Vsak korak šteje! Poskrbite, da bo vsak korak pravilen in tecite v pravilni tehniki, da ne bodo trpela kolena in da bo tek lahkoten. Kako popraviti tehniko? S Pulzovo video analizo in našimi rednimi treningi! http://www.treningteka.com/analiza-teka/analiza-teka/ 
  5. Tudi če ste zelo počasen tekač, boste pokurili vsaj 10 kalorij na minuto –Če tečemo slabe pol ure, pokurimo že polovico slastne Lindt temne čokolade!
  6. 365 maratonov na leto! –Leta 2011, je Belgijec Stefaan “Marathon man” Engels pri 49. letih postavil rekord in pretekel 365 maratonov v enem letu. Vse, ki želite podreti njegov rekord opozarjamo, da je naslednje leto prestopno leto …
  7. Kdo je najhitreje pretekel miljo (1,6 km)? – Hitcham El Guerrouj s časom 3 min 43 sec. To je približno 2:19 min/km oz. 25,86 km/h. Ti loviš!
  8. Povprečna frekvenca profesionalnih maratonskih tekačev – Frekvenca profesionalcev se giblje med 180 in 200 korakov na minuto. Ste si kdaj izmerili frekvenco korakov oziroma kadenco?
  9. Če redno tečete, boste pri delu bolj zbrani in učinkoviti – Raziskave so pokazale, da zaposleni, ki so v dobri telesni kondiciji, delajo bolj zbrano, hitro in učinkovito. Imate v vašem podjetju že tekaško skupino ali funkcionalno vadbo? Naj vam Pulz šport priskoči na pomoč! Več na: https://www.pulzsport.si/storitve/za-podjetja-promocija-zdravja/
  10. Tekaški treningi pri Pulz športu so zakon! – Dejstvo. Ne verjamete? Vabljeni, da se nam pridružite na brezplačnem, testnem treningu in se sami prepričate o zgornji trditvi. ;)

Prijavi se na vadbo teka!

Pridruži se Pulz športu in zateci po ljubljanskih parkih 1x, 2x ali 3x tedensko v majhni skupini, kjer se lahko izkušen trener posveti vsakemu posebej.

PRVI TRENING JE BREZPLAČEN!

Termin *
Pulzovo vadbo (tek, plavanje) že obiskujem *
reCAPTCHA

Podari športni darilni bon

 


Prijavi se na Pulzove e-novice

Zaupaj nam svoj e-poštni naslov in bodi vedno na tekočem. Prejmi obvestila o dogodkih, novostih, …

Naši partnerji in stranke