Preberi več

Ta nadležna vnetja

Beseda vnetje ima že v vsakdanjem življenju slab prizvok, med športniki pa še toliko bolj. A vnetje ni nujno slaba stvar – z vnetjem se telo zaščiti pred škodljivimi stimulansi in hkrati začne z zdravljenjem. Seveda nam to ne pomaga kaj dosti, ko skušamo zadušiti bolečino in slabo počutje z različnimi protivnetnimi zdravili ter se obenem izogniti sumničavim pogledom lekarnarja med nakupom vreče tablet.

Preberi več

Preberi več

4 glavne prednosti vadbe s celo družino

Rekreacija za vse

Vedno imamo izgovore, kako bi že imeli bolj čvrsto postavo in trebušni radiator, če le ne bi imeli še tisoč in enega opravka, ki ga prinese življenje z otroki. No, zdaj je ta izgovor preteklost. Če se boste na tak način izgovarjali, zakaj niste utegnili priti na zadnje tri treninge, vam v Pulzu ne bomo več verjeli.

Preberi več

Preberi več

Minimalistični tekaški copati. Da ali Ne?

Boste z minimalističnimi tekaškimi copati hitrejši, boljši, močnejši?

Nekateri tekači so sveto prepričani, da bodo z minimalističnimi tekaškimi copati tekli lažje, bolje in predvsem bolj kakovostno. Takšni copati omogočajo približek bosemu teku, s katerim okrepimo stopala, spodbujamo pravilno tekaško tehniko, zmanjšamo možnosti za poškodbe in tečemo učinkoviteje. Minimalistična tekaška obutev je postala zaščitni znak za boljši tek.

Preberi več

Preberi več

6 načinov za izboljšanje regeneracije po teku

6 izjemno učinkovitih načinov za izboljšanje regeneracije po teku

Tekači lahko porabimo čisto preveč časa za načrtovanje naših treningov – kdaj in kje bomo povečali hitrost, kako pogosto, katerih tekov se bomo udeležili, in tako naprej. Načrtovati pa moramo tudi regeneracijo po teku. To še posebej velja za vse izkušene in malo starejše tekače, ki so za seboj pustili kar nekaj sto ali tisoče kilometrov, saj starejša tkiva potrebujejo več časa, da se obnovijo v primerjavi z mlajšimi. Telo potrebuje svoj čas.

Preberi več

Preberi več

Naredi nekaj zase na VSAKEM koraku!

 

Tempo današnjega življenja je neverjetno hiter in posledično stresen. Izpostavljenost stresu nas slabi in med drugim tudi povečuje možnost pojava obolenj. Večina ljudi pravi, da jim enostavno zmanjkuje časa za rekreacijo, sproščanje in umiritev. Usedejo se na kavč in gledajo televizijo, ker mislijo, da je to najboljši način sprostitve, kar seveda ni res. Biti aktiven in vključiti rekreacijo v naše življenje, naredi ogromno za naše počutje.

Preberi več