Pridruži se nam na tečaju teka na smučeh in zadrsaj z nami :)

Tek na smučeh

tek_na_smuceh-2

Tek na smučeh je odličen za ljudi vseh starosti in fizične pripravljenosti. Je ena najbolj zdravih oblik rekreacije, saj pri gibanju uporabljamo mišice celega telesa. Za usklajeno premikanje po snežni trasi uporabljamo vse večje mišice zgornjega in spodnjega dela telesa, manjše mišice pa nam pomagajo vzdrževati stabilnost in boljšo držo. Tek na smučeh je zato ena najpopolnejših oblik rekreacije.

Če vas zanima več o tečajih teka na smučeh, nam lahko pošljete povpraševanje.

 

Za zdravo telo, brez poškodb

Tek na smučeh slovi kot ena izmed najbolj zdravih oblik rekreacije zaradi krepitve srca in ožilja, zmanjšanja nivoja holesterola, kurjenja kalorij, izboljšanja pljučne kapacitete in pretoka kisika v krvi,
izboljšanja drže, blaženja učinkov stresa ter izboljšanja fizične kondicije. Vadba je primerna za vse starosti, vse nivoje znanja in fizične pripravljenosti. Je učinkovita preventiva pred boleznimi srca in ožilja.tek_na_smuceh-3

Dodatna prednost teka na smučeh je izjemno majhna možnost poškodb sklepov in ligamentov. Sila, ki jo absorbirajo boki, kolena in stopala, je zanemarljiva. Gibanje je ves čas vadbe enakomerno, ker pet nimamo vpetih v vez, hkrati pa se s tem izognemo tudi poškodbam kolenskih vezi.

Tek na smučeh je tudi odlična zabava na svežem zraku in poskrbi za prijetno druženje v naravi.

Če ste začetnik in bi se radi naučili pravilne tehnike teka ali pa bi radi le izboljšali svojo obstoječo tehniko, se nam lahko pridružite na katerem izmed naših tekaških dni na smučeh. Lepo vabljeni!

Podari športni darilni bon

 


Prijavi se na Pulzove e-novice

Zaupaj nam svoj e-poštni naslov in bodi vedno na tekočem. Prejmi obvestila o dogodkih, novostih, …

Naši partnerji in stranke